سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نمای چوبی ساختمان,چوب نما,نمای چوب ترموود | قیمت نمای چوبی ترموو

نمای چوبی ساختمان,چوب نما,نمای چوب ترموود | قیمت نمای چوبی ترموود

ترموود (نمای چوبی) چیست ؟ 

چوب به عنوان یکی­­­­ از اولین مواد در دسترس انسان در طول تاریخ نمای چوب به شکل طبیعی و فراوان وجود داشته و مورد استفاده قرار

گرفته است. انسان اولیه باوجود اینکه غارها را در ابتدا به عنوان پناهگاه و محل زندگی برگزیدند ولی از چوب بیشترین بهره را برده اند.

ترمووود


در کشور فنلاند برای مصارف تیمار حرارتی (ترموود) از گونه های نظیر کاج (Pinus sylvestris)، نوئل (Picea abies)، توس (Betula pendula) و صنوبر (Populus tremula) استفاده می شود. همچنین در مورد تیمار گونه هایی همچون کاج رادیاتا (Pinus radiata)، زبان گنجشک (Fraxinus excelsior) ، لاریکس (sixirica Larix)، توسکا (Alnus glutinosa)، راش (Fagus silvatica) و اوکالیپتوس تجربیاتی حاصل شده است.

این موضوع صدها سال است که به اثبات رسیده است که سوزاندن سطح چوب در آتش، مقاومت آن را برای استفاده در فضای خارجی افزایش می دهد. وایکینگ ها از این روش در نمای ساختمان بهره می گرفتند. نخستین بار استفاده از تیمار حرارتی چوب در دهه 1930 به شکلی عملی مورد بررسی قرار گرفته است. در این میان انجمن ترمووود فنلاند (VTT) وسیع ترین کار تحقیقاتی را انجام داده است. تولید نمای چوب در حال حاضر با استفاده از روش مطرح شده توسط انجمن ترموود فنلاند صورت می گیرد. فرایند تیمار حرارتی (ترمو) چوب یا همان ترمووود در مقیاس صنعتی توسط انجمن ترمووود فنلاند با مشارکت صنایع محصولات چوبی فنلاند ایجاد شده است و به اعضای انجمن ترمووود فنلاند مجوز فرایند ترمووود صادر شده است.

نمای چوب

این تصویر مربوط به علامت اختصاری ثبت شده انجمن ترموود فنلاند و نیز نماد کنترل کیفیت برای چوب ترمو یا ترموود مختلف می باشد.

ترموود

فرایند تولید ترمووود (چوب نما) به چه نحوی صورت می گیرد؟

به صورت خلاصه می توان فرایند تولید نمای چوب ترمووود را به این شکل بیان کرد که چوب هم زمان با اینکه با بخار محافظت می شود تا 180 الی 215 درجه سانتی گراد حرارت داده می شود (چوب فراوری شده). بخار علاوه ترمووود بر اینکه به عنوان محافظ عمل می کند تغییرات شیمیایی چوب را هم تحت تأثیر قرار می دهد. در اثر این فرایند محصولی بنام چوب ترمو یا ترمووود به دست می آید که به اصطلاح بسیار دوست دار طبیعت است (چوب فراوری شده). در فرایند حرارتی که روی چوب اعمال می شود، چوب رنگ تیره تر پیدا کرده و تحت شرایط رطوبتی مختلف نسبت به چوب معمولی متعادل تر می گردد و ویژگیعایق حرارتی آن نیز بهبود می یابد. همچنین در طی این فرایند مقاومت چوب در مقابل پوسیدگی افزایش یافته و تغییر در ابعاد آن به حداقل میزان خود می رسد.

فازهای فرایند تولید محصول ترموود جهت استفاده در نمای چوبی ساختمان

فاز اول- بالا بردن حرارت و خشک کردن در دمای بالا

در فرایند ترمووود گرما و بخار آب دمای چوب را به سرعت به حدود 100 درجه سانتی گراد می رساند. در مرحله بعد به مرور دما تا 130 درجه سانتی گراد بالا می رود و بخار آب برای پیشگیری از ترک برداشتن چوب در طی اجرای فرایند مورد استفاده قرار می گیرد. بخارآب همچنین از واکنش های شیمیایی در درون چوب ممانعت به عمل می آورد. میزان رطوبت در داخل چوب در این مرحله تقریباً به شکل کامل از بین می رود.

فاز دوم- اعمال تغییرات حرارتی

در این فاز دمای چوب تقریباً تا 180 الی 215 درجه سانتی گراد بالا برده می شود. نوع رده بندی ترمو دمای افزایش یافته را تعیین می کند. بعدازاینکه به دمای موردنظر رسید چوب به مدت چند ساعت در این دما نگه  داشته می شود. نقش بخارآب در این دماها جلوگیری از اشتعال چوب هست.

فاز سوم- رطوبت دادن

درنهایت برای کاهش دمای چوب از روش باران استوایی و پاشیدن آب بر روی چوب ها استفاده می شود که این امر چوب را به رطوبت مطلوب رسانده و تعادل رطوبتی لازم به دست می آید. رطوبت چوب در این حالت به 4 الی 6 درصد خواهد رسید.

در طی اجرای این فرایند (ترمو) حرارت بالا، همی سلولزها که یکسری زنجیره های قندی هستند، را شکسته و تجزیه می کند. درنتیجه محصول نهایی (چوب فراوری شده) به صورت کاملاً طبیعی و فاقد هرگونه ماده شیمیایی به دست می آید. در ضمن با خروج مواد غذایی از چوب حشرات چوب خوار تمایلی به استفاده از این نوع چوب نخواهند داشت.

برخی از مزایای نمای چوبی ترمووود :

1. مقاومت بالا و عدم ایجاد تغییر در ابعاد

پس ازاینکه تیمار حرارتی بر روی چوب صورت چوب نمای ساختمان گرفت رطوبت آن به 4 الی 6 درصد می رسد (کاهش) و چوب دارای ویژگی ای بنام تعادل رطوبتی می شود که درنهایت باعث کاهش قابل توجه در میزان جذب رطوبت و تبادل حرارت چوب و محیط اطراف شده که خود ثابت بودن ابعاد، کاهش احتمال ترک خوردگی و افزایش ویژگی های عایق بودن الوارهای چوب ترمو را باعث می شود.

2. دوام بالا در برابر پوسیدگی و حشرات چوب خوار

همان طور که در بالا اشاره شد به دلیل اینکه همی سلولزها در طی عملیات حرارتی شکسته و تجزیه می شوند، ترمووود ها منبع غذایی مفیدی برای حشرات و قارچ هایی که عامل پوسیدگی هستند نخواهند بود.

3. عدم آلودگی به صمغ ، خلوص و یکنواخت بودن

با قرار گرفتن الوارهای چوب تحت عمل آوری حرارتی، رزین و مواد مضر موجود در آن ها همچون فرمالدهیدها حذف می شوند، باکتری ها از بین رفته و ماده حاصل کاملاً خالص و استریل بوده و می تواند در بیرون و داخل ساختمان کاربردهای مختلفی داشته باشد. یکنواختی رنگ ایجاد شده در سرتاسر الوار نیز زیبایی خاصی را به آن می دهد.

نمای چوبی ساختمان

استفاده از چوب ترمو در نمای ساختمان ، در کشور ما مورد استقبال زیادی قرار گرفته است . استفاده از متریال چوب همیشه در طول تاریخ ساخت و ساز مورد توجه بوده است و با استفاده از تکنولوژی ترمو ، استفاده از آن در نمای ساختمان در اقلیم های متفاوت ممکن شده است

انواع نمای چوبی

  1. نمای چوبی ( چوب ترمووود)
  2. نمای چوبی hpl نمای hpl (پانل hpl)

نکات مهم استفاده انواع پروفیلهای ترمووود در چوب نما

پیش از هر چیز باید انواع پروفیلهای ترمووود را شناخت تا بتوان ترکیبی مناسب برای استفاده از آنها پیدا کرد .

  1. پروفیل ها مقطع کام و زبانه دارند و در یکدیگر قفل میشوند
  2. بعضی از پروفیل ها مقطع مستطیل شکل دارند و درزی در میان آنها دیده میشود .
  3. پروفیل های با مقطع مربع و مستطیل میتوانند به عنوان لوور نیز در نمای ساختمان مورد استفاده قرار گیرند

نصب ترمووود در نمای چوبی

نمای چوبی میتواند زیر سازی های متفاوتی داشته باشد ، از انواع چوب زیرسازی گرفته تا آهن کشی و یا زیرسازی گالوانیزه. فاصله پروفیل های زیر سازی بسته به چوب مورد استفاده و دیتیل کارخانه سازنده از 40 تا 60 سانتی متر متغیر است. برای نصب ترمووود بر روی زیر سازی میتوان از پیچ و یا کلیپس استفاده کرد .

یکی دیگر از انواع نمای ساختمان نمای خشک میباشد که در بخش دیگر به آن میپردازیم

 

جهت اطلاع از قیمت نمای چوب و نمای چوبی ساختمان , نمای چوب , ترمووود , چوب نما , چوب ترموود , چوب نمای ساختمان,نمای چوب ترموود به نیازمندیهایصنعت ساختمان.آی آر مراجعه نمایید .